Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Welke stropdas kies je deze zomer?

stropdas voor de zomer 3

Zijn stropdassen helemaal jouw ding of heb je binnenkort een zomerfeestje waar je in pak en stropdas verwacht wordt? Of misschien wil je ook gewoon een keertje een leuk alternatief voor de standaard zijden stropdas op kantoor?

In de zomer worden vooral lichte en dunne materialen gedragen. Of dat nu in de vorm van een lichtvallend shirt of een luchtige zomershawl is. En welk materiaal is hiervoor beter geschikt dan linnen? Lekker luchtig en ademend. Deze ideale zomerse stof zien we deze zomer niet alleen terug in shorts, polo’s en hemden, maar ook in stropdassen.

De linnen stropdas

Wij hebben een aantal prachtige linnen stropdassen aan onze collectie toegevoegd. Of je nu kiest voor naturel beige of zomers lichtblauw, met een das uit fijn geweven linnen ben jij deze zomer helemaal up to date. Onze linnen stropdassen hebben de perfecte casual uitstraling dankzij de gemêleerde stof gecombineerd met de ietwat grof geweven structuur.

Combineer je linnen stropdas met een linnen pak om de zomerse look tot in de puntjes door te voeren. Maar uiteraard kun je ook combinaties maken met je favoriete pak of met een nette pantalon. Wil je op de casual tour gaan, draag je das dan op een jeans met een wit overhemd en je bent klaar voor je casual friday of voor je borrel met vrienden.

Draag je deze zomer een zijden of een polyester stropdas?

Alhoewel een polyester stropdas voordelig in aanschaf is en ze zich heel goed laat reinigen bij vlekken van je smeltende ijs, is zijde een betere keuze. Zijde is een natuurlijk materiaal en is licht ademend, waardoor een zijden stropdas minder beklemmend aanvoelt op warme dagen.

Combineer hem dan ook niet met een syntetisch overhemd, want dan heb je het alsnog warm. Maar ga voor een luchtig katoenen of linnen hemd.

Twijfel je nog over de juiste stropdas knoop? Lees dan onze tips over je stropdas knopen.

Stropdas zomer breedte 5

Stropdas kleuren voor de zomer

De juiste kleurkeuze is natuurlijk afhankelijk van de gelegenheid waarbij je je stropdas wil dragen. Maar lichte pastel kleuren zijn in de zomer altijd een goede keuze. Kies voor kleuren als lichtblauw, pastelroze, lichtgeel of ecru.
Ook de donkerblauwe klassieke das kan prima gedragen worden op een zomerse dag. Kies dan wel voor een donkerblauwe linnen stropdas en combineer hem met een linnen pak of stoere chino.

Stropdas breedte

Onze linnen stropdassen zijn ca. 7 cm breed en zijn daarmee iets smaller dan de gewone stropdas met een breedte van ca. 7,5 cm. In ons assortiment vind je de meest actuele stropdassen breedtes. Voor welke breedte ga jij? Draag jij binnenkort een extra smalle stropdas (5cm), een smalle stropdas (6,2cm) of een das met een breedte van 7,5cm? Of ga jij toch voor de linnen stropdas met een breedte van 7 cm? De keuze is aan jou!

Stropdas of vlinderstrik

Als alternatief voor de stropdas kun je kiezen voor een leuke vlinderstrik. Ook voor de vlinderstrik geldt dat zijde de voorkeur heeft boven polyster op warme dagen. Houdt het bij je kleurkeuze op lichte kleuren als aqua, lichtblauw, lichtgroen, lichtgeel, perzik of zalmroze.

stropdas zomer aqua geel 4

Heren accessoires

Als je jouw outfit helemaal af wilt stylen, kun je ervoor kiezen om ook een paar manchetknopen te dragen of een leuk pochet passend bij je stropdas of strik in je borstzak te steken. Zo geef je je outfit op een stijlvolle manier een persoonlijke noot.

Naar welk model, materiaal of kleur jouw voorkeur ook uitgaat, in ons brede assortiment bieden wij voor ieder wat wils. Veel plezier bij het uitzoeken!

Bekijk ook

Stropdassentrends 2020 blog

Stropdassen trends voorjaar 2020

Stropdassen zijn een leuk accessoire om outfit technisch mee te gaan in de verschillen stijl stromingen binnen de ‘fashion trends’.

kinderstropdassen

Kinderstropdassen

Het trouwseizoen gaat weer beginnen en dat betekent dat ook de kleintjes weer in het nieuw gestoken mogen worden.

draag je stropdas casual

Zó draag je je stropdas casual!

Avondje stappen met je vriendengroep of borrelen met collega’s? Upgrade je oufit dan eens met een stoere stropdas! Huh? Een stropdas? Da’s toch iets voor naar kantoor! Is dat de...

Snel geleverd, mooie stropdassen met pochet en erg leuk dat ook stropdassen voor kinderen in dezelfde stof en uitvoering geleverd kunnen worden.
Ronald
De bretelswinkel geeft een heel goed overzicht van wat er te koop is in de wereld van bretels. Zelf ga ik binnenkort de Camino lopen vanuit Den Haag. Dat is 2000 km wandelen naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Ik wilde natuurlijk zeker weten dat mijn broek niet zou afzakken onderweg en koos voor bretels, ook omdat naar alle waarschijnlijkheid ik flink zou afvallen en zelfs met een riem gaat de broek steeds lager zitten.
De verzending was snel en accuraat en de foto\' s kloppen helemaal met wat wordt opgestuurd. Erg handig was het plaatje waar je de knopen moet vastzetten zodat de bretels goed zitten.
eduard slootweg
Overzichtelijke site, snel bezorgd, mooie kwaliteit. Heel tevreden!
Wim van der Schoor
Prachtige kwaliteit en de volgende dag in huis. Niets op aan te merken.
Rik
Supersnel geleverd, fijn!
Hugo
Mijn eerste ervaring was een heel goede. Had enige separate bestellingen geplaatst. Een werd terstond toegestuurd, de andere liet op zich wachten. Telefoontje gepleegd en de fout/ vergissing werd zonder omhaal getraceerd. Bestelling volgende dag in huis.
En niet onbelangrijk: producten van prima kwaliteit.
Hans Beukema

Betaal veilig online

×