Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Wat is een revers pin?

revers pin

De revers pin is onder vele andere benamen bekend, die min of meer dezelfde accessoire aanduiden. Zo zijn daar de boutonnière, de flower pin en de corsage. Wat zijn de verschillen en hoe en wanneer wordt de revers pin gedragen? Wij leggen het graag voor je uit.

Hoe draag je een revers pin?

Een revers pin wordt door de knoopsgat opening van je linker revers gestoken. Dat is dus de kant waar de borstzak zich ook bevindt. Heb je een revers met 2 knoopsgaten en een kleine revers pin? Draag hem dan in het bovenste opening. Bij een huwelijk draag je het corsage in de onderste opening.

De functie van een revers pin is puur decoratief. Hij geeft een vleugje persoonlijkheid en speelsheid aan je outfit. Je kunt de pin dan ook uitstekend casual dragen. Of voeg wat speelsheid aan je business outfit toe, om wat variatie in je kantoordagen aan te brengen.

Hij laat zich uitstekend combineren met een vlinderstrik, stropdas of een paar manchetknopen. Of laat dit alles achterwege en steek een matching pochet in je borstzak.

Welke pinnen zijn er?

Grappige revers pinnen

Revers pinnen kom je in de meest uiteenlopende uitvoeringen tegen. Zo zijn er grappige pins in de vorm van een snor of een sigaar. Steek er één in je revers bij casual gelegenheden, zoals borrels en etentjes. Aanspraak gegarandeerd!

Flower pins

De meest populaire pins zijn de kunstmatige bloemen, gemaakt van polyester satijn of platte vilt bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, waardoor je ze makkelijk bij iedere outfit kunt combineren. Deze informele variant kun je zowel casual als business wise dragen. Ideaal om wat variante in eentonige kantooroutfits aan te brengen.

flower pin

Boutonnière

De boutonnière is een flower pin maar dan de echte variant. Heb je groene vingers? Pluk hem dan uit je eigen tuin! Anders fiets je voor je date even langs de bloemenwinkel om een vers exemplaar uit te kiezen en een charmante indruk te maken. Wij adviseren hem niet voor op de kantoorvloer maar wel tijdens first dates en huwelijken. Ook bij een smoking staat een witte of rode bloem prachtig. La boutonnière is overigens het Franse woord voor knoopsgat opening, omdat de broche in het knoopsgat van de revers gedragen wordt. 

boutonniere

Boutiennère is het franse woord voor knoop. De boutonnière is hier op een grappige manier letterlijk genomen.

Custom revers pin

Bedrijven en verenigen laten nogal eens een revers pin op maat ontwerpen. Op een subtiele manier wordt door verenigingsleden en werknemers het bedrijfs- en verenigingslogo uitgedragen. Tegelijkertijd wordt er op een verzorgde manier voor een uniform geheel gezorgd.

Corsage

Een corsage is feitelijk een boutonnière maar dan groter en bij voorkeur echt. Hij wordt gedragen bij huwelijken en is meestal mooi afgestemd op het bruidsboeket. Traditioneel wordt bij huwelijken een witte anjer gekozen, maar tegenwoordig wil elk bruidspaar zijn eigen stempel op het huwelijk drukken en zien we rozen tot mini veldboeketjes voorbij komen.

corsage

Bekijk ook

perzik stropdas

Perzik stropdas

Op veler verzoek hebben wij een nieuwe kleur aan ons assortiment toegevoegd; een prachtige pastel perzik kleur.

stropdassen voor bruiloften

Stropdassen voor bruiloften

Je huwelijk is een van de belangrijkste dagen in je leven. Als je de voorbereidingen goed treft, kun je op deze mooie dag alleen maar genieten.

Snel geleverd, mooie stropdassen met pochet en erg leuk dat ook stropdassen voor kinderen in dezelfde stof en uitvoering geleverd kunnen worden.
Ronald
De bretelswinkel geeft een heel goed overzicht van wat er te koop is in de wereld van bretels. Zelf ga ik binnenkort de Camino lopen vanuit Den Haag. Dat is 2000 km wandelen naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Ik wilde natuurlijk zeker weten dat mijn broek niet zou afzakken onderweg en koos voor bretels, ook omdat naar alle waarschijnlijkheid ik flink zou afvallen en zelfs met een riem gaat de broek steeds lager zitten.
De verzending was snel en accuraat en de foto\' s kloppen helemaal met wat wordt opgestuurd. Erg handig was het plaatje waar je de knopen moet vastzetten zodat de bretels goed zitten.
eduard slootweg
Overzichtelijke site, snel bezorgd, mooie kwaliteit. Heel tevreden!
Wim van der Schoor
Prachtige kwaliteit en de volgende dag in huis. Niets op aan te merken.
Rik
Supersnel geleverd, fijn!
Hugo
Mijn eerste ervaring was een heel goede. Had enige separate bestellingen geplaatst. Een werd terstond toegestuurd, de andere liet op zich wachten. Telefoontje gepleegd en de fout/ vergissing werd zonder omhaal getraceerd. Bestelling volgende dag in huis.
En niet onbelangrijk: producten van prima kwaliteit.
Hans Beukema

Betaal veilig online

×