Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Stropdassen trends 2013

stropdassen trends 0

2013 belooft een mooi jaar te worden op het gebied van stropdassen. De key words voor dit jaar zijn: Uitgesproken kleuren, uni stropdassen met als tegenhanger stropdassen met speelse ruitendessins en modieuze smalle modellen.

De mannenmode vertoont steeds meer raakvlakken met de vrouwenmode. Waar voorheen de wollen stropdassen 1dames een onbeperkte keuze uit accessoires hadden is het nu de beurt aan de man. Het lijkt wel alsof 2013 het jaar wordt van de mannenaccessoires. We zien dat de grote modehuizen een uitgebreid scala aan herenaccessoires hebben opgenomen, van stropdas, pochet, dasspeld en bretels tot masculin shawl en niet te vergeten de ouderwetse vlinderstrik die niet alleen chique maar juist ook op een casual manier gedragen wordt. Bij de grote shows van Burberry en Giorgio Armani zien we veel mannelijke modellen met een smalle stropdas, gecombineerd met luchtige pakken met slanke snit. Daarnaast laten de grote modehuizen verrassend veel casual combinaties zien, bijvoorbeeld een slimfit das op een loshangend overhemd of onder een gilet gecombineerd met een chino, ribbroek of zelfs jeans.

Luchtigheid


2013 wordt het zoveelste crisisjaar op een rij, maar steeds meer Nederlanders zijn inmiddels crisismoe en kiezen er voor hier niet in mee te gaan. Live by the day, we laten ons niet uit het veld slaan door de waan van de dag. Misschien is het juist wel daarom dat we in de mode veel luchtigheid gaan zien. Luchtigheid ofwel ‘lightness' staat voor vrolijkheid, kleur, plezier, ongecompliceerdheid en een gezonde dosis humor. Dit gaat niet alleen op voor de mode maar volgens trendwatchers ook voor het algemene maatschappelijke gevoel. Het belooft een positief 2013 te worden in de hoofden van mensen!

Uitgesproken kleuren


Deze vrolijkheid zien we terug in het uitgesproken kleurenpallet die de stropdas in 2013 vertegenwoordigd. We onderscheiden 3 grote kleurenthema's: blauwtinten: cyaanblauw, kobaltblauw, koningsblauw, zo lang de kleuren maar krachtig en helder zijn. Groentinten: pastel groen, grijs groen, mosgroen. En de happy colours zoals levendig fuchsia, warm rood en zonnig geel voor voorjaar en zomer.

Dessins


Twee grote thema's zien we in de dessins terugkomen; uni en ruiten. Grote tegenpolen, waarmee eigenlijk wordt aangegeven dat alles wat daar tussen zit, van polka dot tot streep ook gezien mag worden. De uni trend is vooral favoriet bij de smalle dassen, hij komt ook voort uit de trend ‘lightness'; ongecompliceerdheid. En mannen blijven mannen, een effen stropdas laat zich nu eenmaal makkelijk combineren. Daar spelen de modehuizen dan ook bewust op in. De laatste reden voor uni-trend zijn de drukke prints op hemden en pakken. Niet voor iedereen weggelegd maar op de catwalk worden naast stijlvolle uni pakken, uitgepakt met drukke pantalons in bloemenprints, tijgerprints en vreemde geometrische dessins. Voor de liefhebber zullen we maar zeggen. Om dit alles te combineren met een drukke das zou teveel van het goede zijn; een uni das is altijd goed. Het tweede thema zijn de ruitendessins. Van Burberry ruit tot schotse ruit, een ruit is vrolijk en geeft je outfit een vleugje humor. Met een geruite stropdas kun je karakter en persoonlijkheid in je outfit aanbrengen, een ruiten das valt op.

Zijde, wol en katoen


Zijde blijft de favoriete keus voor stropdassen. Dankzij haar luxe uitstraling en subtiel glanzende finish wordt deze natuurlijke vezel volop gebruikt. Fijn geweven tot satijnzijde of grof geweven in een rib, we zien het allemaal. Voor de winter en koude voor- en najaarsdagen blijft de wollen stropdassen trend zich voort zetten. Ook de gebreide katoen trend zet nog meer door. Met zijn bot gesneden onderkant en grove structuur zorgt deze trendy gebreide das voor een stoere touch aan je outfit.

Smalle stropdassen


Afgelopen jaar konden we niet meer om de smalle stropdas heen, ook in 2013 wordt deze trend door de fashionwereld omarmd. Mannen zijn er gek op en dat is niet zo vreemd. Een skinny stropdas staat stijlvol maar is tegelijkertijd modieus en stoer. Voor officiële gelegenheden heeft een gewone stropdas weliswaar nog steeds de voorkeur, maar bij alledaagse kantoordagen, feestjes en voor dagelijks casual gebruik is een smalle stropdas een uitstekende accessoire. In onze collectie vind je smalle stropdassen terug van 6 en 7 cm breed. De ‘gewone stropdassen' zijn uitgevoerd in een eigentijdse breedte van 7,5 tot 7,8 cm, waarmee ook onze ‘gewone stropdassen' helemaal in lijn lopen met de huidige mannenmode.

Bekijk ook

Stropdassentrends 2020 blog

Stropdassen trends voorjaar 2020

Stropdassen zijn een leuk accessoire om outfit technisch mee te gaan in de verschillen stijl stromingen binnen de ‘fashion trends’.

kinderstropdassen

Kinderstropdassen

Het trouwseizoen gaat weer beginnen en dat betekent dat ook de kleintjes weer in het nieuw gestoken mogen worden.

draag je stropdas casual

Zó draag je je stropdas casual!

Avondje stappen met je vriendengroep of borrelen met collega’s? Upgrade je oufit dan eens met een stoere stropdas! Huh? Een stropdas? Da’s toch iets voor naar kantoor! Is dat de...

Snel geleverd, mooie stropdassen met pochet en erg leuk dat ook stropdassen voor kinderen in dezelfde stof en uitvoering geleverd kunnen worden.
Ronald
De bretelswinkel geeft een heel goed overzicht van wat er te koop is in de wereld van bretels. Zelf ga ik binnenkort de Camino lopen vanuit Den Haag. Dat is 2000 km wandelen naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Ik wilde natuurlijk zeker weten dat mijn broek niet zou afzakken onderweg en koos voor bretels, ook omdat naar alle waarschijnlijkheid ik flink zou afvallen en zelfs met een riem gaat de broek steeds lager zitten.
De verzending was snel en accuraat en de foto\' s kloppen helemaal met wat wordt opgestuurd. Erg handig was het plaatje waar je de knopen moet vastzetten zodat de bretels goed zitten.
eduard slootweg
Overzichtelijke site, snel bezorgd, mooie kwaliteit. Heel tevreden!
Wim van der Schoor
Prachtige kwaliteit en de volgende dag in huis. Niets op aan te merken.
Rik
Supersnel geleverd, fijn!
Hugo
Mijn eerste ervaring was een heel goede. Had enige separate bestellingen geplaatst. Een werd terstond toegestuurd, de andere liet op zich wachten. Telefoontje gepleegd en de fout/ vergissing werd zonder omhaal getraceerd. Bestelling volgende dag in huis.
En niet onbelangrijk: producten van prima kwaliteit.
Hans Beukema

Betaal veilig online

×